student-849825_1280.jpg

Intervenție psihologică online

Pot apela la acest serviciu de intervenție psihologică, persoanele care sunt afectate în orice mod de efectele izolării pe fondul pandemiei de Covid-2 sau sunt în situația de a experimenta un nivel ridicat de stres – datorat:

 • singurătății;

 • diferitelor tipuri de pierderi;

 • unor comportamente abuzive;

 • unor probleme economice;

 • unor probleme semnificative de sănătate;

 • unor dificultăți de a gestiona relațiile de cuplu sau relațiile cu copiii în situația de izolare;  

 • dificultăților de a vă gestiona starea emoțională – anxietate, furie, îngrijorări excesive, comportamente compulsive, fobii, atacuri de panică, sau orice altă stare de discomfort emoțional sau psihologic.

 

Rolul intervenției psihologice în această perioadă de criză în care ne confruntăm cu o situație necunoscută, plină de incertitudine, generatoare de stres în toate aspectele vieții - este:

 

 1. de a reface echilibrul emoțional, de a ajuta persoana să rămână calmă pentru a găsi cele mai bune soluții de rezolavare a problemelor cu care se confruntă;

 2. de a mări gradul de conștientizare a propriilor resurse psihologice și mecanisme de coping pe care le poate antrena în rezolvarea de probleme;

 3. de a învăța și aplica strategii funcționale pentru gestiunea stresului toxic, generat de multiplele situații neobișnuite, care se petrec într-un timp foarte scurt;

 4. de a identifica resurse pentru a face față unor aspecte tragice ale existenței, legate de pierderea statutului, pierderea locului de muncă, pierderi economice sau chiar pierderea unei persoane dragi.

 5. de a oferi suport emoțional  pentru a traversa cu bine de acestă perioadă;

 

Orice demers psihologic – va fi în concordanță cu cerințele legale și codul deontologic al profesiei de noastre.

Detalii administrative:

Sedințele la distanță se vor desfașura ca și cele din cabinet, față în față dar,  prin intermediul internetului (folosind Skype), pentru ca fiecare să fim protejați în siguranța locuinței noastre.

Dacă vă doriți sprijinul unui psiholog din echipa noastră,  așteptăm un mesaj de intenție.

Suntem doar la un click distanță!

 

În funcție de problema pe care doriți să o rezolvați vă vom recomanda un psiholog din echipa noastră, pregătit să vă ajute.

Vom stabili de comun acord termenii și condițiile în care putem colabora la început printr-o convorbire telefonică la nr. 0723638404.

 

Pentru că înțelegem greutatea momentului am hotărât să reducem cu 75% costurile  serviciilor noastre. În lunile Aprilie și Mai costul unei ședințe online este de 50 lei pentru persoanele care plătesc un pachet minim de 4 ședințe.

writing-1149962_1280.jpg

Terapie de recuperare cognitivă după AVC

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune gravă care poate afecta toate categoriile de vârstă. În prezent studiile științifice arată că pe fondul stresului și al unui stil de viață haotic accidentul vascular cerebral apare din ce în ce mai des la persoanele tinere.

Chiar dacă pentru salvarea vieții pacientului la debutul afecțiunii și pe parcursul recuperării este recomandată inervenția medicală, în etapa imediat următoare se pune problema accesului pacientului la un antrenament cognitiv pentru recuperarea cât mai rapidă a funcțiilor cerebrale afectate și dezvoltarea unor metode funcționale de coping, gestiunea emoțiilor, relaționarea cu familia.

Viața după AVC  se schimbă dramatic, are o mulțime de provocări pe care atât pacientul, cât și familia trebuie să le depășească. De aceea, sprijinul terapeutic se acordă în egală măsură și familiei, prin consilierea cu privire la nevoile și etapele recuperării pacientului, dar și prin dezvoltarea unor comportamente adecvate, menite să-l sprijine în procesul de recuperare.

Foarte mulți pacienți sunt orientați în procesul de recuperare către Kinetoterapie dar în acest mod nu se rezolvă disfuncțiile cognitive sau tulburările de vorbire.

Kinetoterapia este necesară dar nu suficientă pentru recuperarea funcțiilor cognitive.

Psihoterapia este o parte foarte importantă în procesul recuperării după AVC pentru că dincolo de problemele strict de natură organică, acest tip de afecțiune produce efecte psihologice și emoționale foarte grave, care necesită antrenament cognitiv de lungă durată.

Cantitatea și tipul de antrenament depind de nevoile individuale, identificate de psiholog în etapa evaluării.

Este important ca terapia de recuperare cognitivă să înceapă cât mai repede după accidentul vascular cerebral, pentru că rata de recuperare încetinește după primele șase luni. Se pot aduce îmbunătățiri și după această dată, ele sunt mult mai lente.

Terapia se face în scopul de a antrena funcțiile cognitive afectate  pentru recuperarea abilităților pierdute sau diminuate, de a maximiza starea de bine după accident, prin abilitarea pacientului de a face față emoțional și cognitiv efectelor produse de AVC. Procesul terapeutic are și rolul de a preveni deteriorarea cognitivă progresivă și a oferi suport psihologic membrilor familiei.

 

 

Cum procedăm?

 

 1. Facem o evaluare neuropsihologică și funcțională a pacientului;

 2. Stabilim nevoile de recuperare și metodele de intervenție;

 3. În funcție de problemele identificate, începem procesul de antrenament cognitiv cu tehnici și metode adecvate pentru nevoile pacientului (exerciții de vorbire, memorie, atenție, orientare spatio-temporală, mimică, gestică, controlul emoțiilor, coordonarea mișcărilor, exerciții de scris, citit, povestit, etc.);

 4. Consilierea pacientului cu privire la diverse aspecte ale vieții de relație și cu privire la etapele recuperării;

 5. Consilierea familiei pentru abilitarea implicării acesteia în procesul de recuperare și susținere emoțională a bolnavului:

 6. Consilierea copiilor pentru a înțelege ce i s-a întâmplat părintelui, cum s-a întâmplat, cum funcționează în prezent părintele, ce nevoi are, ce poate face copilul în acest context;

 

Specialiști:

Maria Velica – psiholog clinician principal, psihoterapeut - competență în Evaluare psihologică, Consiliere Psihoterapică, Consiliere educațională, Terapie Sistemică Cuplu-Copil-Familie, Terapie de cuplu centrată pe emoții, Intervenții Cognitiv-Comportamentale;

Raluca Ignat – psiholog clinician, psihoterapeut - competență în Evaluare psihologică, Terapie Sistemică Cuplu-Copil-Familie;

Iulia Florea – psiholog clinician, psihoterapeut – competență în Evaluare psihologică, Terapie Sistemică Cuplu-Copil-Familie; Psihosexologie;

Roxana Ungureanu – psiholog specialist în psihologia muncii, psihoterapeut – competență în Evaluarea nivelului de funcționalitate, Psihoterapie adleriană;

Angelica Petruș – psiholog specializat în psihopedagogie specială – competență în Logopedie, Consiliere educațională și Consiliere Familială.

Detalii administrative:

 

Terapia de recuperare se adresează pacienților care au suferit un AVC, indiferent de vârstă și de zona cerebrală afectată.

Înscriere: vă rugăm să ne trimiteți un mesaj  și în cel mai scurt timp vă contactăm pentru a stabili detaliile.

Cost:

 • 250 lei evaluarea psihologică în vederea stabilirii nevoilor pacientului și a strategiilor de intervenție.Evaluarea se face la domiciliul pacientului;

 • 200 lei – ședința de terapie la domiciliul pacientului;

 • 150 lei – ședința la cabinet.

Atenție!

 

Pe întreaga perioadă a stării de urgență acest serviciu nu este disponibil.