De ce dezvoltare profesională?

          Dezvoltarea profesională în domeniul sănătății mintale și în domeniul educației este un proces absolut necesar, care trebuie să țină pasul cu schimbările de paradigmă în contextul social al globalizării și al cuceririlor ștințifice. De la începutul secolului XXI, în doar 20 de ani, au apărut mii de studii științifice care au răsturnat în mare parte teoriile și cunoștințele noastre despre sănătatea mintală și educație. Nu putem ignora rezultatele cercetărilor din domeniul neuroștiințelor, care au schimbat practic perspectiva din care privim în prezent atât problemele de sănătate cât și pe cele care țin de interrelaționare, de învățare, de educație, de adaptare și comportament personal și social.

          Nu ne putem prezenta în fața pacienților, beneficiarilor serviciilor psihologice, elevilor sau părinților fără să fim informați cu privire la cele mai noi abordări științifice din domeniul nostru profesional. Dezvoltarea și perfecționarea profesională sunt procese complexe care presupun în prezent cunoșterea la zi a  informațiilor atât din domeniul nostru de activitate, dar și din alte domenii adiacente, pentru că o abordare interdisciplinară permite o viziune holistică a problemelor de sănătate mintală și igienă educațională, atât de necesară în rezolvarea de probleme și în îmbunătățirea calității vieții tuturor oamenilor.

         Dacă ne împărtășiți punctul de vedere cu privire la necesitatea dezvoltării profesionale, vă invităm să fiți partenerii noștri în aventura cunoașterii!

 

                                                                                                                                      Echipa INB